, които определено сте чували за Жокер досега. Предстоящият филм за 2019 г. включва двукратния спечелен Оскар Робърт де Ниро и трансформативния Хоакин Фооникс. Чакай, не е ли играл Жокерът от повече хора, отколкото Спайдърмен? Сорта. Не спечели ли Хийт Леджър вече да спечели Оскар за игра на героя? Да! И не, Джаред Лето не е опитал всичко възможно да го изиграе? За жалост. Жокерът е виждан на екрана много пъти. И с толкова много вариации, много талантливи актьори са имали шанса да се снимат в играта на злодей на DC. И така, ето всички, които са играли Жокера. Изчерпателен списък на всеки, който е играл ръка в портрет на Жокера, може да е безкраен, тъй като героят е имал много кратки камеди, търговско съдържание и т.н. И така, този списък включва онези вариации на Жокер, които са оказали значително влияние върху характера и неговия прием.

Но първо … кой е Жокерът?

Жокерът имаше първата си изява в дебютния брой на Батман още през 1940 г. Бил Фингър, Боб Кейн и Джери Робинсън си сътрудничиха между художествения дизайн и писането на героя. Едно от вдъхновенията зад неговия дизайн беше героят на Конрад Вейд в мълчаливия филм от 1928 г. Човекът, който се смее. Героят, Gwynplaine, има обезобразено лице, което принуждава появата на постоянна лукава усмивка. Когато Жокерът се появи за първи път, това беше намерението на DC Comics да го убие доста бързо. Вместо това редакторите на комиксите се намесиха и злодейът остана да бъде последователна архенемия на Батман на филм и печат.

Конрад Вейд в човека, който се смее. Изображение чрез универсални снимки

х

Героят на Жокера започна като криминален майстор с някои психопатични намерения. В края на 50 -те той се беше превърнал в шегаджия. В началото на 70 -те години Жокерът се върна към старите си, усукани начини. За разлика от много злодеи на комиксите, Жокерът няма свръхчовешки способности. Неговата „сила“ идва от интелигентност и компетентност в химическото инженерство. Докато Батман е „перфектен човек“- богат, красив- Жокерът не е имал същите карти, които му се занимават в живота. Докато историята му на произхода е имала множество вариации, често срещана е историята на него да попадне в химически отпадъци, причинявайки някои физически деформации. Той е полудял от новата си поява и слизането му в лудостта е историята.

Сезар Ромеро в телевизионния сериал на Батман

Сезар Ромеро имаше дълга и успешна кариера. Той имаше впечатляващи таланти в пеенето и танците, както и някои доста фини актьорски котлети. През 1966 г. той се появява в телевизионния сериал на живо, Батман, като Адам Уест играе титулярния герой. Същата година филмът Батман премиери. Този филм беше първата пълнометражна театрална версия на Батман и сега се присъединява от десетки. И сериалът на живо, и филмът запазиха почти всички едни и същи актьори. Изобразяването на Ромеро на Жокера в рамките на двамата често се събира заедно и остава солидна и скандална версия на героя.

Изображение чрез 20th Century Fox.

Жокерът на Ромеро имаше ярка бяла кожа, живи червени устни и впечатляваща от впечатление зелена коса. Винаги се появява в лилав костюм, клоунът ще остави след себе си шеги като улики за предстоящите си престъпления. Независимият му смях остава вдъхновение за всички бъдещи актьори, които поемат Жокера. Тази вариация на героя е част от United Underworld, групиране на най -мощните злодеи в Готъм Сити. Пингвин, Riddler и Catwoman също участват.

Джак Никълсън в Батман на Тим Бъртън

Един от най-запомнящите се екранни Joker портрети идва от единствения Джак Никълсън. Във филма на Тим Бъртън от 1989 г. Батман, Никълсън се появява заедно с Майкъл Кийтън в ролята на Брус Уейн. Докато филмът имаше солиден актьорски състав, Никълсън искаше да се увери, че той е звезда. С вече голяма предварителна заплата от 6 милиона долара и процент от общите приходи на филма, той се отдалечи с още повече. Той също получи топ фактуриране и контролираше графика си за стрелба. Филмът се смяташе за успех, както финансово, така и в търговската мрежа.

Изображение чрез Warner Bros. Pictures

Този филм на Батман следва жизнената линия на бдителния начин на живот на Уейн. В крайна сметка той се натъква на Джак Напиер, който някога беше вторият командващ на шефа на мафията Карл Грисом. Напиер в крайна сметка попада във вана от химикали и се обезобразява. Уверен от инцидента, той се трансформира в Жокера, превземайки империята на Грисъм. Той започва да се насочва към Готъм Сити, тероризира ги с химикали и се опитва да отмъсти на Уейн за участието му в обезобразяването на Напиер. В крайна сметка Батман надделява над Жокера.

Камерън Монаган на Готъм

За много случайни фенове на героя на Жокера, името на Камерън Монаган може да не звучи познато. Това е така, защото технически той никога не е играл „Жокерът“. Monaghan се появява на Gotham, серията Fox 2014, която се фокусира върху по -ранните дни на Брус Уейн. Жокерът никога не се споменава официално, въпреки че героят е доста близък до Еarly преосмисляне на него. Работата на Монаган е поставена към два героя близнаци, Джером и Йеремия Валеска. Лицето на бившия герой в един момент е отрязано и след това пришито, създавайки страшно възприемане на усмивката на Жокера. Той също играе Йеремия, брат -близнак на Джером. Въпреки че и двамата имат някои зловещи черти, които биха могли да напомнят на всеки нашия злодей по избор, нейният Йеремия, който е безспорно, е предназначен да бъде Жокерът.

Изображение чрез лисица.

Джаред Лето, Жокерът, който никой не искаше

Джаред Лето по всякакъв начин е невероятно талантлив. Той спечели награда на Оскар за работата си в клуба на купувачите в Далас през 2013 г. Той е водещ вокалист и главен автор на песни за тридесет секунди на Марс, група, която съществува от края на 90 -те. Но Лето е известен актьор на метод и неговият „метод“ зад изпълнението му на Жокера просто не се приведе в съответствие с интерпретациите на повечето зрители на героя. Отрядът за самоубийство за 2016 г. получи доста негативни отзиви. Много фенове очакваха да видят много от Жокера, но той получи ограничено време на екрана. Вместо това, любовният интерес на Жокера, Харли Куин (изигран от Марго Роби) открадна шоуто. Сега, ние не знаем дали Жокерът на Лето дори ще се появи в предстоящия филм за продължение, фокусиран върху героя на Роби.

Изображение чрез Warner Bros. Pictures.

Ангажиментът на Лето към неговия метод, действащ, засенчи действителното му изпълнение във филма. Думата от актьорския състав и екипажа беше, че техниките му станаха направо страховити. Той дори надари други елементи на членовете на актьорския състав, които дори Жокерът може да се окаже нецензурен, като мъртво прасе, жив плъх и някои други, по -груби „подаръци“. Докато представянето на Лето можеше да бъде страхотно, свръх зад ролята в крайна сметка беше разсейване от големия екран. Малко вероятно е Летото някога да репресира ролята, колкото и зле да иска да се консумира отново с героя.

Хийт Леджър изигра награден психопат

Когато се замислите за Жокера, има голям шанс Хийт Леджър да изскочи в ума ви. Покойният актьор си спечели награда „Оскар“ за най -добър поддържащ актьор във филма от 2008 г. The Dark Knight. Този филм, част от трилогията на Кристофър Нолан, е един от най -наградените филми за супергерои там. Той спечели над 1 милиард долара в световния бокс офис, когато това все още беше много рядко. Невероятен резултат, визионерски режисьор, актьорски състав и висок бюджет обединиха усилията си, за да създадат тъмния рицар и той се изплати.

Жокерът е пристрастен към създаването на проблеми в този филм и живее, за да гледа Батман пръст на линията между героизма и бдителност. Той все още има запазената си марка бяла кожа и червени устни, но този път гримът му, а не химическо избелване. За филма Нолан искаше да се придържа към тъмната история, към която Жокерът винаги е бил привързан, но се е насочил към по -хаотична интерпретация с нулева съпричастност.

Изображение чрез Warner Bros. Pictures

Кастингът на Хийт Леджър първоначално получи някои оплаквания. Феновете го нарекоха „най -лошото решение за кастинг, взети някога“ и дори студиото първоначално не беше на борда. Въпреки спора, тя се изплати. За съжаление, Леджър почина, преди филмът да може да излезе. Някои са посочили метода му, действащ като влияние при смъртта на Леджър, и че изолацията му, подхранвана от героя, би могло да се отрази на емоционалното благосъстояние на Леджър. Независимо от трагедията около филма, тя втвърди Жокера на Леджър като трудно забиване, красиво хаотично тълкуване на характера.

Joaquin Phoenix има големи (клоун) обувки за пълнене

Трудно е да се каже как Жокерът на Фооникс ще резонира с феновете. Филмът наближава своята дата на излизане на 4 октомври 2019 г. Ранните отзиви обаче са дали на филма, а портретът на Феникс – Висока похвала. Много доклади вече намекнаха за Оскар Бъз за Феникс. Докато всеки предишен запис на Жокер се върти около Батман и други герои на DC, Джокер се откроява като първия история на произхода и самостоятелната приказка за Жокер. Докато трейлърът намекна за участието на Уейн, сигурно е, че този път филмът ще се съсредоточи върху злодея.

Жокерът на Феникс е технически Артур Флек, психично болен човек, който е имал някакви тежки времена в живота си. Живеейки и се грижи за майка си и се справя с бедността и болестите, Флек не иска нищо повече от това да бъде стендъп комик. Въпреки много оригиналност в шегите му, вдъхновени от психичното му заболяване, публиката просто не изглежда да го получи.

Изображение чрез Warner Bros.

За да влезе в мисленето на Жокера, той твърди, че не е взел вдъхновение от предишни портрети. Вместо това той го прие като герой на героя на героя на комиксите, но по уникален и страшен начин. За ролята Феникс пое физическата трансформация, като загуби 52 килограма в подготовката. Въз основа на трейлъра е ясно, че този портрет ще изглежда физически и стилистично различен от всеки Жокер, който сме виждали преди.

Бари Кеоган в Батман – Жокерът, от който не получихме достатъчно

Във филма от 2022 г. от Мат Рийвс, Батман, в края на филма Пол Дано е в това, което изглежда еArkham Asylum просто го губи заради загубата си от характера на Робърт Патисън. Чуваме глас и без дори да го виждаме ясно, знаем, че той току -що е срещнал Жокера. Бари Кеоган изигра ужасно белег на Жокер, който за разлика от другите шегаджии е просто заплаха в клетка. Ние не сме това, което той е направил, но знаем, че трябва да е ужасно. По -късно Мат Рийвс пусна изтрита сцена с участието на своя Жокер и той играе от Батман. В този разговор най -накрая ще видим как Жокерът ще вземе горната ръка над тъмния рицар. Да се ​​надяваме, че ще видим повече от него в неизбежното продължение.

Анимираните шегаджии

Правилното изобразяване на Жокера отчита както солидното действие, така и на отлично визуално представяне. Докато много от актьорите в този списък имаха възможността да изследват героя с физическа и вокална актьорска игра, други трябваше да разчитат на микрофон, за да дадат най -доброто си представяне. Тези актьори поеха Жокера като вокално изпълнение, разчитайки на анимацията, за да улови останалата част от същността на Жокера. Този анимационен списък с таланти е само няколко от многото вариации на Жокера, които са се появили в видеоигри, анимационни филми и телевизионни сериали.

Марк Хамил

Въпреки че се появи само като гласов актьор, Марк Хамил създаде трайно впечатление на DC Universe и характера на Жокера. Тим Къри първоначално е бил отговорен за изразяването на Жокера в Батман: Анимационният сериал, но поради някои неясни причини е заменен от Хамил за шоуто, което продължи от 1992 до 1995 г. След гласовото си изпълнение на BTAS Хамил продължи към Оценявайте героя в множество други анимационни програми и игри. Той се оттегли от гласа през 2011 г., но направи една последна изява в адаптация на шегата на убийството през 2016 г.

Изображение чрез Warner Bros. Animation

Една от най -разпознавателните характеристики на Жокера е маниакалният му смях. Тъй като Хамил разчита толкова силно на вокалното изпълнение, той успя да забие смях. Неговата хиена, наподобяваща призрака, е преследваща и прилягаща към характера. Феновете често възхваляват представянето на Хамил, въпреки че версията му на Жокера е една от по -укротените характеристики. Той може да не е толкова голяма машина за убийство, колкото другите версии, но Жокерът на Хамил завинаги ще бъде запомнен като невероятен вокален портрет.

Кевин Майкъл Ричардсън

Ричардсън е имал кариера, изпълнена с отлични гласови изпълнения. Работата му във вселената на DC е изследвала герои като Лекс Лутор, Черната манта и Деперо в Батман: Смелият и смелият. В Батман, анимирана приказка за Батман, която се проведе от 2004 до 2008 г., Ричардсън изрази Жокера. Той репресира ролята през 2005 г. „Батман срещу Дракула“. Тази версия на Жокера често е забравена и е по -малко емблематична от гласовете на Хамил. Това обаче не е по вина на Ричардсън, тъй като гласовото му изпълнение не само показа страхотна вокална гама, но имаше своя силна версия на зловещ, Joker Laugh.

Джеф Бенет

Батман: Смелите и смелият се появиха в Cartoon Network през 2008 г. Шоуто остана с по-подходящ за семейството тон, имитирайки много от приказките за Жокер от 60-те. Епизодите на шоуто имаха самостоятелни парцели и така рядко злодеите продължават от епизод до епизод. Това обаче не е история на Батман без външен вид на Жокер. Джеф Бенет взе да изрази злодея, който имаше по -малко шансове да покаже своите смешни таланти.

Зак Галифианакис

Galifianakis често играе комедийни роли и се появява като мил и проблем с проблемите. Рядко обаче е той мозъкът зад операцията. И така, макар че може да е трудно да си представим Галифианакис като хитров жокер, той направи гласова поява във филма на Lego Batman през 2017 г. Филмът има един от най -нормалните звучащи шегаджии, но е достойно допълнение към дългия списък с гласове на Joker . Въпреки че не мисля, че някой би бил готов да види Galifianakis като жокер на живо в скоро време.

Какво ние