Тази публикация е подадена под:

Начална страница подчертава,
Интервюта и колони

Някой остави KC навън под дъжда.

Колона на KC от KC Carlson

Но аз съм във водата

Доколкото виждам.

– Пит Тауншенд, „удавен“ от квадрофения

И така, ето какво правя, защото миналия четвъртък вечер … когато районът ни получи 5 инча дъжд за по -малко от два часа. и мазето (незначително) наводни. Само достатъчно вода проникна, за да накисне някои кутии от комикси и списания и други неща. Йохана и аз успяхме да получим някои от много по-съществените предмети (книги, с които лично се занимавахме-предимно LSH-и ​​моята колекция от много по-скъпи неща, предимно 40-те години на Арчи Комикси) и ги извадихме от мокрото дъно Кутиите преди комиксите всъщност се намокрят.

Но не можахме да стигнем до всички мокри кутии навреме. Тъй като комиксите са подредени с височина 4 до 5 кутии, само най-долната кутия на всеки стек се намокри. Но при покупка, за да стигнем до тези кутии, би трябвало да преместим останалите 3-4 кутии някъде, които не бяха мокри-и нямаше достатъчно сухи места в близост, за да го направим. (В последно броене имаше около 480 къси кутии комикси в тази стая. Плюс, голямо бюро.)

Последствията от наводнението.

За щастие, когато първоначално създадох стаята за комикси, нарочно поставих кутиите с много по -скоро, по -малко важни (и теоретично най -лесните за заместване) комикси на дъното на всеки стек – само в случай на катастрофа. Така че, да, имаме някои влажни комикси, но да се надяваме, че нищо твърде съществено или незаменимо. Все още няма да знаем със сигурност от седмици, докато почистваме и преместваме кутиите наоколо.

Фактически факти, след като работеше в DC Comics в продължение на много десетилетие и беше доста „комбиниран“ всеки комикс, публикуван през това време (това беше 90 -те – така че имаше много комикси тогава), нашата колекция винаги имаше много много От комикси, от които наистина не се интересувахме толкова много, но никога не си направихме труда да се отървем – досега.

И така, сега, когато са мокри – излизат! Надяваме се, преди да започнат да смърди! (BTW, това не беше редакционен коментар … Мокрите комикси всъщност миришат лошо.) (Не че трябва да се налага да откриете това сами!)

Home Depot: Новият ни дом далеч от домашните комикси

Този обезводняващ има охрана.

Сега притежаваме три големи обезлюдяващи, по един за всяка от трите основни стаи в мазето. Първият е голяма обща зона за съхранение с ъгъл, посветен на типичните неща в мазето (пещ, омекотител за вода, помпа за помпа, повсеместно голямо изтичане на пода и т.н.). Друг ъгъл е посветен на сезонното съхранение (коледни декорации), както и на всички различни (и нарастващ брой) празни електронни кутии. Когато бях бакалавър, това бяха предимно само стерео кутии, но сега мнозинството е значителни неща за компютър и телевизор с голям екран. и моите няколко кутии от всякакъв тип аудио или електронни кръпки или джаджи някога са изобретявали. В наши дни много от тях вероятно би трябвало да бъдат в някакъв остарелия технологичен музей или нещо подобно.

Голямото мнозинство от тази стая е поемана от музика – няколко хиляди компактдискове, няколкостотин албума на винилови албума, много от тях от 60 -те и 70 -те години и поне пет шкафове за книги, пълни с книги за историята на музиката, или Band Bios, или музикална справка, както и стотици списания като Mojo и покойните, оплаквани TroSer Press. Ако не сте се досетили, събирането и четенето на историята на музиката е това, което правя, когато се ядосвам на комиксите и всички глупави и тъпи неща за тях. (Като тях се намокря.) Тъй като всичките ми музикални неща всъщност живеят на рафтовете (за разлика от картонените кутии), нито едно от моите музикални неща не беше засегнато от наводнението. Хммм…

Има и няколко кутии от „стари медии“ – VHS и бета касети на стари телевизионни предавания и филми, които никога не са стигнали до домашно видео или са били пренастроени, като по -късните сезони на Сейнт другаде. За щастие запазих няколко от тези стари машини и има цел (дълги пътища) да ги прехвърля на DVD (вероятно точно навреме за някакъв друг нов носител, който да замени всички тези формати).

Наричате това живот?

Друга стая, засегната от наводнението, е телевизионната стая. Бюрото ми е в задната част на тази стая, така че аз седя в нея най -добре сега да напиша това – с един от обезвлажнителите, работещ на около шест фута от мен. Боже, сигурно мирише много по -добре тук днес, отколкото вчера! (Нямам търпение да открия след няколко години в какво точно вдишах, докато работя тук през последните няколко дни;)

Килимите от стена до стена в тази стая и основните му подплънки ще трябва да бъдат напълно заменени. Което в крайна сметка е добро нещо, защото е старо, устойчиво на вакуумиране и някак си изпълнен с кучешка коса от предишните собственици. Най -важният проблем тук е къде да поставя телевизора, дивана, моите две бюра и различни други столове и рафтове за книги, докато новият килим се инсталира. Боже, стаята за комикси е нещо най -добре сега …

О, да, основното нещо, за което писах …

Бюрото и малко от товаE Dehumidifier в стаята за комикси.

И тогава е стаята за комикси. Активно се опитвам да стоя оттам, докато обезвлажнителът върши своята работа. (Ето защо днес пиша това шофиране, вместо някакво тежко изследователско парче, което всъщност ще изисква … ъъъ … някои изследвания.)

На всеки няколко часа трябва да проверявам обезвлажнителите, за да видя дали са пълни с вода и трябва да бъдат променени. „Точно като новите бебета“, изпрати имейл на Йохана. Сякаш имах нужда от други странни мисли днес …

Класическа застраховка на покритието?

Роджър ме помоли да разгледам малко тази тема, защото вероятно е на много ума ви, докато четете това („Geez, какво ще кажете за моята колекция?“). За съжаление моите напълно ненаучни изследвания по темата ме карат да вярвам, че много застрахователни компании не обичат да покриват щети от вода/акт на сценарии от типа на Бог. Претенциите за вода, обикновено казано, изискват застраховка на наводнения, но трябва да го получите отделно и само ако живеете в предварително проектирана зона. (Може да успеем да накараме собствениците на жилища да претендират за новия килим, но може да не си струва, в зависимост от това колко всъщност ще струва да се оправим и как застрахователните компании не харесват клиентите, които всъщност искат да отправят претенции.)

Що се отнася до комиксите, това е някакъв труден лозунг за нас, защото нямаме документация за всичко, което е в тази стая. Това е поне 50-годишна колекция и сега е преместена из страната-и от време на време те трябваше да бъдат преместени, преди да мога да завърша целия инвентар. Имам частични главни списъци за много от чудеса, DC и архиви, защото това са единствените неща, които „активно“ събирам през последното десетилетие или така. Проблемът е в поддържането на тези главни списъци с инвентаризация. Подобно на много колекционери на комикси, аз се съсредоточих най-вече върху моите списъци с желания, а действителните списъци с инвентаризация обикновено се зареждат. Без тази подходяща и точна документация е предизвикателство да получите конкретно покритие или да се покаже иск.

Вашите коментари са добре дошли, особено ако сте имали инциденти от първа ръка.

Комедията за реставрация не е смях

Аз обаче се сблъсках с някои наистина добри насоки относно възстановяването на комикси. Тъй като реставрацията обикновено е много скъпо предложение (никога не съм се опитвал да възстановя нищо -все още -така че всъщност не знам колко конкретно), се препоръчва само книгите за златен век и сребърна епоха да се считат за лечението. Което нещо означава, че много книги и комикси за бронзова епоха до наши дни всъщност не си струва да бъдат възстановени, защото вероятно можете лесно да намерите книгите, които искате по -малко скъпи, отколкото да имате повреден фиксиран. Разбира се, има изключения, ако притежавате основни книги, но ако това е така, вече знаете това.

По -депресиращата е мисълта, че сега има толкова много от тези комикси (или много по -правилно), че много от тях нямат почти никаква реална стойност в очите на много търговци на комикси. Което е една от основните причини, че няма да се разстрои твърде, ако трябва да се отърва от (в контекст) относителна шепа книги. Дори и с повреда на водата, многобройни могат да бъдат изсушени и сплескани с тухли! Или други кутии за комикси, по този въпрос! Ей, защо да не поставиш колекцията си на работа!

И стойте извън дъжда !!!

Поне наводнението не беше толкова лошо. Каманди, Последното младо момче на Земята №1

Като цяло сребърната подплата (HEH) е, че от години говорим за отрязване на колекцията и разграждането на това колко неща притежаваме. Сега, когато природата е стартирала процеса, може да е време да се измъкне. Едно е да се каже, че например имате пълен цикъл на домашни забавления седмично (вярно!), Но след като случаен набор от проблеми в средата на бягането се разруши, вече не е толкова важно да имате нещо от него. Така че мисля за това, което наистина е от съществено значение за мен, качеството над количеството.

_____________________________

KC Carlson: Все още мокър. Не мирише. Какво става с това? (Все пак някак си причудливо около краищата обаче.)

Westfield Comics не носи отговорност за тъпите неща, които казва KC. Особено това нещо, което наистина ви дразни. Лодката се вози през стаята на комиксите! Само никел!